【Hari Raya】Sangkut Dalam Perjalanan Masa Balik Kampung? 3 Perkara yang Anda Boleh Lakukan!

【Hari Raya】Sangkut Dalam Perjalanan Masa Balik Kampung? 3 Perkara yang Anda Boleh Lakukan!

Balik kampung bukannya suatu perkara yang mudah. Bila tiba je musim perayaan, jalan raya pasti akan sesak sebab semua orang nak pulang ke kampung halaman masing-masing. Jadi, mental dan fizikal kena kuat untuk menempuh kesesakan jalan.

Kalau anda sangkut dalam perjalanan dan cepat rasa bosan, apa kata cubalah 3 tips yang anda boleh buat untuk mengisi masa yang jam teruk di jalan raya nanti:

Tip 1: Sediakan Snek Kegemaran untuk Keluarga Member (dan juga Anda!)

Sekiranya mempunyai ruang di dalam kereta, anda boleh masukkan buah-buahan segar, dan air kotak jus di dalam kotak ais kecil. Nikmati snek berkhasiat seperti buah epal, pisang dan juga buah-buahan kering. Selain itu, snek yang berkhasiat juga boleh menyegarkan driver yang kena tahan memandu sepanjang masa dalam perjalanan tersebut.

Tip 2: Sediakan Permainan dalam kereta

Bagi keluarga yang besar dan mempunyai kanak-kanak, bersedialah permainan dalam kereta. Sebab mereka cepat bosan apabila berada di dalam kereta terlalu lama. Anda boleh mengambil perhatian mereka dengan mengajak kanak-kanak bermain permainan di dalam kereta. Tentunya dapat menghilangkan rasa keletihan memandu apabila mendengar keletah anak anda haha!

Tip 3: Sistem Multimedia untuk Hiburan Sepanjang Perjalanan

Hah! Ini sangat sangat penting! Melekat dalam kesesakan jalan memang bosan dan stress! Jadi, untuk menghilangkan kebosanan tersebut, kereta anda mesti ada sistem multimedia yang power! Lagi best kalau ia boleh disambungkan ke smartphone anda!

Belum pasang sistem multimedia yang power? Jangan risau! W&L CAR Audio Accessories @ Puchong sedia membantu!

W&L CAR Audio Accessories menjual pelbagai jenis sistem audio atau aksesori kereta yang canggih dan berkualiti! Yang penting sekali, mereka mempunyai team pemasang yang sangat profesional!

Sistem audio yang bagus dengan ‘booming bass’ dan ‘surround’ yang padu pasti mampu naikkan adrenalin anda untuk menghadapi kebosanan dan stress sepanjang kesesakan jalan.

Sempena Hari Raya, W&L CAR Audio Accessories juga ada tawaran yang hebat pada bulan ramadan ini! Semua aksesori yang anda beli akan dapat: 

RM500 dan ke atas, diskaun 5%;

RM1000 dan ke atas, diskaun 10%;

RM1500 dan ke atas, diskaun 15%.

Apa tunggu lagi? Rebut promosi hebat ini secepat mungkin, hanya sah sehingga 30 April 2022!

Untuk maklumat lanjut, sila layari: Tekan Sini  atau hubungi kami pada nombor: 017-988 7647 / 012-244 0544.

Lokasi kami: 45G, Jalan Bandar 12, Pusat Bandar Puchong, 47100 Puchong, Selangor.

Akhir kata, selamat berpuasa dan selamat pulang ke kampung kami ucapkan kepada kawan-kawan muslim sekalian. 

RAYA BERMAKNA, MERIAH BERSAMA! 

Leave your comment